ua en ru

Бюджет-2018: Порошенко відреагував на ухвалення документа

Бюджет-2018: Порошенко відреагував на ухвалення документа Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Документ був вперше прийнятий за 24 дні до кінця поточного року

Президент України Петро Порошенко позитивно відреагував на прийняття Верховною Радою державного бюджету на 2018 рік. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Такого давно не бувало. До тридцять першого ще 24 дні, а Верховна Рада вже і бюджет проголосувала", - написав український президент.

Він також зазначив, що на наступний рік на будівництво і ремонт доріг в країні заклали 40 мільярдів гривень.

"Децентралізація і далі буде збільшувати фінансову основу місцевих громад. Стартує президентська ініціатива реанімації сільської медицини, амбулаторії, Фапи, швидкісний Інтернет інвестуємо п'ять мільярдів", - додав Порошенко.

Він також відзначив підвищення мінімальної заробітної плати в 2018 році. На його думку, це "детінізує зайнятість, і, як і в цьому році, підтягне реальну середню зарплату".

"На армію передбачено 86 мільярдів гривень, що майже на 25% більше, ніж у поточному році. П'яту частину бюджету буде використано на озброєння і військову техніку, що на 34% більше, ніж в цьому році", - додав Петро Порошенко.

Такого давно не бувало. До тридцять першого ще 24 дні, а Верховна Рада вже й бюджет проголосувала! Країна розвивається...

Опубліковано Петром Порошенком 7 грудня 2017 р.

Нагадаємо, Верховна Рада України 7 грудня схвалила в другому читанні законопроект №7000 "Про Державний бюджет України на 2018 рік". За держбюджет-2018 проголосували 267 нардепів, за прийняття законопроекту в цілому проголосували 273 нардепа.