ua en ru

Бюджет-2017 має бути ухвалений до кінця тижня для отримання траншу МВФ у січні

Бюджет-2017 має бути ухвалений до кінця тижня для отримання траншу МВФ у січні Фото: бюджет-2017 планують ухвалити до кінця тижня

Рада спробує ухвалити бюджет-2017 до 25 грудня, коли МВФ піде на канікули

Ухвалення бюджету-2017 - одна з умов продовження роботи уряду України з МВФ і отримання чергового траншу в січні 2017 року, заявило кореспонденту РБК-Україна джерело в Кабміні.

"Для МВФ одну умову - щодо ПриватБанку - ми виконали, друга умова - це ухвалення бюджету-2017. Тому, якщо сьогодні буде ухвалено бюджет, у нас є можливість досить оперативно рухатися далі", - повідомив співрозмовник видання.

З його слів, 25 грудня МВФ йде на канікули і до цього часу бюджет-2017 мають ухвалити.

"До 25 грудня ми хочемо максимально зробити все, що можемо, а далі виконувати інші зобов'язання, прописані в меморандумі. Це відкриває нам можливість отримати транш у січні, наприкінці січня. Нам важливо ухвалити не просто бюджет, а якісний бюджет", - зазначило джерело РБК-Україна.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №5131 "Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів)", який розроблений з метою врегулювання питань, пов'язаних з підготовкою проекту державного бюджету-2017.