ua en ru

Бурова установка "Петро Годованець" встановлена на Одеському родовищі

Судна флоту державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" 24 травня завершили буксирування самопідйомної плаваючої бурової установки "Петро Годованець" на Одеське родовище газу, розташоване в 155 км. від кримського узбережжя. Про це повідомляє прес-служба "Чорноморнафтогазу".

До вечора за підтримки буксирів-судів забезпечення "Мис Тарханкут", "Федір Урюпін" і транспортно-буксирного судна "Нафтогаз-68" високотехнологічна самопідйомна плавуча бурова установка встала на точку буріння біля платформи БК-1. Зараз, незважаючи на 4-бальний шторм, на СПБУ "Петро Годованець" продовжуються підготовчі роботи на початок буріння першої свердловини.

Підготовка на початок промислової експлуатації Одеського родовища передбачає буріння із СПБУ "Петро Годованець" в 2012 році 5 нових експлуатаційних свердловин і розконсервацію однією, пробуреної раніше свердловини. Всього з новою СПБУ в поточному році планується пройти проходкою понад 8 тис. метрів. Запуск видобутку на Одеському родовищі і початок постачання природного газу в газотранспортну систему Криму заплановані на четвертий квартал. Сукупний видобуток з пробурених СПБУ "Петро Годованець" свердловин після введення їх в експлуатацію складе в 2012 році не менше 53 млн куб. м.

Нагадаємо, установка "Петро Годованець" прибула до України 10 травня.