ua en ru

Burisma Злочевського підписала договір з Atlantic Council

Burisma Злочевського підписала договір з Atlantic Council Burisma Group розповіла про новий етап розвитку співробітництва з Atlantic Council

Найбільший приватний газодобувач України налагоджує зв'язки з новою адміністрацією США

Atlantic Council і Burisma Group, найбільша незалежна газовидобувна компанія України, підписали угоду про співпрацю. Atlantic Council за підтримки Burisma розробить програми трансатлантичних відносин з акцентом на енергетичну безпеку Європи і світу, йдеться в офіційному прес-релізі компанії.

Для Burisma Group це новий етап розвитку співробітництва між США та країнами Європи спільно з такоЮ впливовою світовою інституцією як Atlantic Council.

Згідно з даними прес-служби, відносини з Україною та майбутні програми з Burisma Group буде курирувати авторитетний дипломат, посол США в Україні (2003-2006) і директор Dinu Patriciu Eurasia Center (структура при Atlantic Council) Джон Гербст.

"Підтримка і співпраця з Burisma дозволять нам розширити діяльність по розробці програм в Україні і створювати нові платформи для обговорення важливих та актуальних питань", - зазначив Джон Гербст.

Співпраця Atlantic Council і Burisma Group збіглося з початком роботи нової Адміністрації президента США Дональда Трампа. На думку експертів, це дозволить більш ефективно реалізовувати нові спільні проекти в енергетичній сфері і заручитися підтримкою однієї з найбільш авторитетних і впливових організацій США. Укладення угоди між Burisma і Atlantic Council і повноцінна реалізація спільних проектів стали можливі після зняття всіх обвинувачень з компаній Burisma Group і її власника Миколи Злочевського.

За словами Миколи Злочевського, президента Burisma Group, Atlantic Council грає ключову роль в Україні у побудові трансатлантичних відносин, демократії та енергетичної безпеки. "Посол Гербст був і продовжує бути адвокатом України, і Burisma рада мати можливість підтримувати роботу посла і Atlantic Council", - сказав Микола Злочевський.

Atlantic Council (Атлантична рада США) – найбільший американський неурядовий аналітичний центр в галузі міжнародних відносин атлантичного співтовариства зі штаб-квартирою у Вашингтоні. Є однією з найбільш впливових неурядових організацій США, керує десятьма регіональними центрами і функціональними програмами, зайнятими питаннями міжнародної безпеки і глобального економічного розвитку.