ua en ru

Burisma заявляє про відкритість та готовність до співпраці з ГПУ

Burisma заявляє про відкритість та готовність до співпраці з ГПУ

Міжнародна група Burisma, що веде свою діяльність в Україні, ЄС, США та Казахстані, заявляє про готовність співпрацювати з правоохоронними органами в рамках розслідування справи за ухилення від сплати податків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи.

Як наголошується, підтвердженням готовності є відкритість компаній та співробітників групи Burisma, продемонстрована сьогодні при проведенні обшуків і перевірці документації.


"Група завжди була відкритою в своїй роботі, тому в разі виявлення порушень і доведення їх правомірності в суді, Burisma гарантує виплату всіх необхідних донарахованих платежів. Тільки за останні два роки операційними компаніями, що входять в групу Burisma, було сплачено 4,1 млрд грн податкових зобов'язань до бюджетів усіх рівнів. То цьому показнику Burisma входить в число найбільших промислових платників податків країни, що підтверджує соціальну орієнтованість компанії та відповідність міжнародним практикам ведення бізнесу", - повідомили в прес-службі.

Також підкреслюється, що інвестиції Burisma у розвиток газовидобувних підприємств України за останні два роки склали понад 5 млрд грн. "В рамках здійснення своєї діяльності компанія має десятки партнерів і підрядників: якщо в процесі слідства будуть виявлені їх несумлінні дії, Burisma заявляє про готовність сприяння у виявленні і доведенні до суду порушень", - йдеться в повідомленні.

"Будучи найбільшим приватним газодобувачем України і маючи зобов'язання, взяті перед українським народом щодо забезпечення країни природним газом, у 2016 році підприємства Burisma планують видобути 2 млрд метрів кубічних вуглеводнів. Це дозволить забезпечити країну газом внутрішнього видобутку напередодні опалювального сезону і сприяти реалізації стратегії енергонезалежності України", - відзначили в групі.

Так, компанії групи Burisma звертаються до Генеральної прокуратури України та інших органів державної влади з проханням "не блокувати роботу газовидобувних підприємств, це може спричинити за собою зниження видобутку українського газу, зменшення надходжень до держбюджету, падіння інвестицій в галузь і втрату робочих місць співробітниками підприємств".

"Burisma завжди була і залишається надійним партнером української держави в частині виконання своїх зобов'язань", - резюмували в прес-службі.

Зазначимо, Burisma — незалежна газовидобувна компанія з активами в Україні, Італії та Казахстані. Почавши роботу в 2002 році, сьогодні компанія є найбільшим приватним газодобувачем України з річним обсягом виробництва близько 1,5 млрд кубометрів газу і часткою ринку 30%. Основними напрямками діяльності Групи Burisma є розвідка і виробництво, сервіс, геотермальна енергетика. У планах компанії наростити видобуток природного газу в Україні до 1,8 млрд кубометрів в 2016 році.