ua en ru

Майбутня асоціація з ЄС стала для України об'єднуючим чинником, - Арбузов

Євроінтеграційний курс нашої країни підтримують практично всі політичні сили і громадянське суспільство в Україні, а наявність розбіжностей у вирішенні окремих питань не перешкоджає спільних дій в напрямку асоціації з ЄС. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час зустрічі у Брюсселі з Європейським комісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

"Впевнений, що активізація нашого двостороннього діалогу з Європейським Союзом усуне всі перешкоди на шляху до підписання Угоди. Україна продовжує докладати зусиль для досягнення прогресу за всіма критеріями підписання документа", - зазначив Арбузов
Серед основних пріоритетів: удосконалення законів про вибори, реформа системи правосуддя, боротьба з корупцією, покращення ділового клімату, виконання порядку денного асоціації.

"Ми усвідомлюємо обсяг роботи, який ще належить виконати. Це комплекс реформ на роки вперед. Але хочу підкреслити, що процес реформ став незворотнім", - запевнив перший віце-прем'єр.

Він додав, що Україна очікує позитивного рішення ради ЄС про підписання Угоди й визначенні обсягу її тимчасового застосування.
Також Сергій Арбузов упевнений, що ще одним важливим пріоритетом для України у відносинах з ЄС є успішне просування безвізового діалогу. З 1 липня набрали чинності зміни до Угоди про спрощення оформлення віз, і це стало черговим кроком на шляху до досягнення стратегічної мети - введення Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

"Уряд спільно з Верховною Радою веде активну роботу для цього", - підкреслив Арбузов.

Майбутня асоціація з ЄС стала для України об'єднуючим чинником, - Арбузов