ua en ru

Буде створена реальна дорожня карта для перспективних проектів, - Прасолов

Необхідно максимально активізувати роботу в регіонах України з розробки, аналізу та просування перспективних проектів на місцях. Про це 4 липня йшлося на нараді під керівництвом голови Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) Ігоря Прасолова, на якому були присутні представники облдержадміністрацій, повідомляє прес-служба міністерства.

«Ми зібралися, щоб проаналізувати результати роботи з розробки проектів, які підтримуються державою. За результатами нинішньої наради буде створена реальна дорожня карта для перспективних проектів. Ми розуміємо, що сьогодні без бюджетного фінансування важко починати. Хочу відзначити, що Президент України - активний прихильник державно-приватного партнерства. І міністерство докладає зусиль, щоб державні кошти і капітал, залучений інвесторами, спільно працювали на національну економіку», - акцентував глава МЕРТ.

Він підкреслив, що закон «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць», який набув чинності з 1 січня, є своєчасним і необхідним заходом для вирівнювання ситуації в економіці. Даним законом регулюються питання державної підтримки в пріоритетних галузях економіки на 2013-2032 рр.

«Включені питання, в тому числі, фінансової підтримки за рахунок державних та місцевих бюджетів, зменшення ставки оподаткування прибутку суб'єктів господарювання, застосування податкового векселя на суму податкового зобов'язання з податку на додану вартість, звільнення від ввізного мита», - пояснив Прасолов, підкресливши, що головні критерії відбору проектів - їх самоокупність і створення нових робочих місць.

При цьому, радник Президента України Валерій Пустовойтенко зазначив, що на місцях дуже рідко відбувається точна і швидка реалізація розпоряджень центральних органів влади та рішень глави держави. Так сталося і з регіональними проектами після чого Президент вказав на необхідність зробити роботу в цьому напрямку більш ефективною.

Пустовойтенко пояснив, що необхідно терміново виправляти ситуацію і при цьому звернути увага на перекіс з кількістю робочих місць, який існує в регіонах. «Ми з міністром вже домовилися, про те, що необхідно відібрати реальні та перспективні проекти по два від кожного району, кожного малого міста і по одному від обласного центру», - підкреслив Пустовойтенко.

Він також акцентував увагу представників ОДА, що реалізація задуманого безпосередньо залежить від тісної взаємодії між міністерством та регіонами.