ua en ru

У Брюсселі відбулася акція протесту проти насильства над жінками

У Брюсселі відбулася акція протесту проти насильства над жінками Фото: протест проти насильства в Брюсселі (facebook.com/amazone.vzw.asbl)

Ходу було приурочено до Міжнародного дня боротьби з насильством над жінками

У Брюсселі (Бельгія) в суботу, 25 листопада, відбулася акція протесту проти насильства над жінками, в якій взяли участь близько 2 тисяч осіб. Про це пише місцева газета Le Soir.

Ходу було приурочено до Міжнародного дня боротьби з насильством над жінками, його організувала феміністська організація Mirabal.

Акція почалася о 14:30 біля Північного вокзалу міста і завершилася на площі Нуво-Марші-о-Грен.

У ході взяли участь неурядові організації Amnesty International та Rosa et Marianne, а також кілька політичних партій.

Як повідомляє видання, після скандалу навколо американського кінопродюсера Харві Вайнштейна, обвинуваченого в сексуальних домаганнях, члени Mirabal закликали змінити ситуацію.

"Ми повинні покласти край насильству над жінками. Настав час, щоб світ політики взяв на себе відповідальність перетворити слово на справу. Жодних змін не буде, якщо не вжити конкретних політичних заходів", - йдеться в заяві організаторів ходи.

FR/ Merci à tou.te.s! Nous étions plus de 2.000 pour cette toute première manifestation nationale contre les violences faites aux femmes! #25novembre #MirabalBelgium Photos : Camille Wernaers

Опубліковано vzw Amazone asbl 25 листопад 2017 р.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон 25 листопада 2017 року оголосив план боротьби з фізичним і сексуальним насильством над жінками та сексизмом у країні.