ua en ru

У Брюсселі обговорили участь України в саміті НАТО

У Брюсселі обговорили участь України в саміті НАТО Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе, Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції (kmu.gov.ua)

Україна розраховує на проведення комісії Україна-НАТО

Україна висловлює надію на проведення засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні. Про це заявила віце-прем'єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з заступником генсека НАТО Роуз Гетемюллер в Брюсселі, повідомляється на сайті уряду.

Зокрема, за словами віце-прем'єра, одним з пріоритетів для співпраці Україна-НАТО є обговорення нових можливостей, які може отримати Україна за результатами саміту Альянсу.

"Ми розраховуємо на проведення комісії Україна-НАТО на рівні глав держав і урядів країн Альянсу", - заявила вона.
Також Климпуш-Цинцадзе зазначила, що в даний момент важлива солідарність всіх країн НАТО.

"Надзвичайно важливим на сьогодні має бути саме єдність і солідарність усіх країн НАТО, а обговорення питань двостороннього порядку денного не повинно обмежувати співпрацю України з Альянсом", - йдеться в повідомленні.
За підсумками зустрічі, сторони домовилися про наступні переговорах під час запланованого на 28 березня засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів, на якій очікується подання Україною Річної національної програми Україна-НАТО на 2018 рік.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в НАТО визнали прагнення України до набуття повноцінного членства в організації. Північноатлантичний Альянс присвоїв Україні статус країни-аспіранта.