ua en ru

"БРСМ-Нафта" заявляє про рейдерське захоплення нафтобази в Переяславі-Хмельницькому

У Переяславі-Хмельницькому Київської області сьогодні, 25 червня, відбулося рейдерське захоплення нафтобази "БРСМ-Нафта" . Про це повідомляє прес-служба компанії.

Згідно повідомленню, на територію нафтобази зайшла група озброєних людей, які назвалися правоохоронцями, однак не надали жодної інформації про те, який підрозділ вони представляють, які правові підстави захоплення нафтобази і чи є на це є відповідне рішення суду.

Компанія "БРСМ-Нафта" бачить в цих діях продовження серії рейдерських атак, в тому числі, і за прямої підтримки дій рейдерів з боку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Ми глибоко стурбовані, що в даний час продовжується ганебна практика попередніх часів, коли правоохоронці стають інструментом для віджиму бізнесу з іноземними інвестиціями. Якщо це захоплення нафтобази ініційований керівництвом правоохоронних органів, вони повинні розуміти, що спроби віджиму бізнесу тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Раніше ми думали, що тиск на компанію - це справа рук наших конкурентів. Тепер ми розуміємо, що це цілеспрямована атака, в якій задіяно керівництво правоохоронних органів: починаючи від вибуху тротилу на наших АЗК і закінчуючи терактом у Васильківському районі, захоплення нафтобази в Переяславі-Хмельницькому і вибиванням потрібних рейдерам свідоцтв з керівництва компанії", - зазначив керівник департаменту стратегічного маркетингу мережі АЗС "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук.

За його словами, "БРСМ-Нафта" вимагає від керівництва правоохоронних органів негайно припинити спробу захоплення майна мережі АЗС "БРСМ-Нафта" і почати неупереджене розслідування терактів на об'єктах компанії. "На сьогодні розслідування серії терактів не відбувається, керівництво правоохоронних органів демонструє повну бездіяльність. Якщо не припиниться тиск, будемо змушені вдаватися до публічних кроив, в тому числі, і до звернень у європейські інстанції", - додав Мельничук.

У компанії рейдерське захоплення нафтобази пов'язують з тим, що міністру МВС Арсену Авакову могло не сподобатися відкрите звернення європейського інвестора компанії "БРСМ-Нафта" Роланда Пипера до Президента України Петра Порошенка, в якому Роланд Піпер просить главу держави захистити європейські інвестиції в Україну від рейдерів, диверсантів і керівництва правоохоронних органів.

У зверненні йшлося про те, що поки не сталося розслідування, передчасні висновки про причини пожежі на нафтобазі, звинувачення до керівництва компанії і заяви про арешт його майна з боку чиновників неприпустимі. Такі непрофесійні дії представників влади можуть поставити під сумнів подальше інвестування в Україну.

За словами інвестора, порушення українськими чиновниками законної процедури розслідування щодо компанії "БРСМ-Нафта" відлякує іноземних інвесторів від України.

"Група інвесторів, що входить до складу FreezeOil, попросила мене припинити інвестиції в Україну. Ми чекаємо дій від президента Порошенко, які б вказували на те, що інвестувати в Україну безпечно. Чекаємо професійні дії і з боку уряду, інакше є загроза, що такі інциденти будуть повторюватися", - заявив керівник голландського інвестиційного фонду FreezeOil Роланд Піпер.