ua en ru

"БРСМ-Нафта" вимагає від Наливайченка публічного спростування звинувачень на адресу компанії

Компанія "Стейт Оіл", під управлінням якої знаходиться українська мережа з 157 АЗК "БРСМ-Нафта", вимагає від екс-глави СБУ Валентина Наливайченка публічного спростування недостовірної інформації про використання компанією офшорів для виведення доходів від своєї господарської діяльності, а також про припинення розслідування за фактом пожежі на базі в Глевасі. Про це йдеться в заяві прес-служби компанії, передають українські ЗМІ.

У заяві компанії говориться, що останнім часом у своїх публічних виступах, зокрема в ефірі телеканалу "112 Україна" Валентин Наливайченко заявляє про нібито отримані дані від співробітників ФБР про те, що власниками компанії "БРСМ-Нафта" є російські компанії і сінгапурські офшори, на які переводилися фінансові кошти.

"Також пан Наливайченко назвав причиною своєї відставки закриття кримінального провадження за фактом пожежі на базі нашої компанії. Подібні заяви не тільки не відповідають дійсності і завдають шкоди діловій репутації компанії, але і є популістськими прийомами з метою відвернути увагу громадськості від реального стану речей", - йдеться в тексті.

Мережа АЗК "БРСМ-Нафта" здійснює господарську діяльність, суворо дотримуючись вимог українського законодавства, в тому числі, і щодо розкриття інформації стосовно кінцевих беніфіціарів, серед яких немає сінгапурських офшорів і російських компаній. При цьому чинне законодавство України не забороняє участь іноземних компаній у статутному капіталі українських юридичних осіб.

Як заявив президент компанії "Стейт Оіл" Валентин Саєнко: "Нам дуже шкода, що пан Наливайченко вирішив будувати свою політичну кар'єру, роблячи гучні, безпідставні і неправомірні заяви, які несуть в собі репутаційні загрози для українського бізнесу. Тільки акцизний податок, який ми оплачуємо з роздрібної торгівлі АЗК, становить близько 30 мільйонів гривень щомісяця! Ці податки надходять у місцеві бюджети, і місцеві влади розподіляють їх на свої соціальні потреби...".

"Також, доводимо до відома пана Наливайченка, що слідство щодо встановлення причин пожежі на нафтобазі (частину якої орендувала) БРСМ-Нафта не зупинено, а активно ведеться. Тому всі заяви, щодо того що причиною звільнення його з посади голови СБУ стало "закриття розслідування" є недійсними. Компанія " БРСМ-Нафта очікує від пана Наливайченка публічного спростування даної інформації і вибачень. В іншому випадку, необхідну оцінку наклепницьким заяв дадуть правоохоронні органи, в які компанія підготувала відповідні заяви", - йдеться в заяві компанії.