ua en ru

У Броварському районі умертвили 61,7 тис. голів свиней, - Держветфітослужба

У Броварському районі умертвили 61,7 тис. голів свиней, - Держветфітослужба Фото: у Броварському районі умертвили 61,7 тис. голів свиней

На свинокомплексі буде здійснено комплекс робіт по механічній чистці приміщень

У ПАТ АК "Калита", що знаходиться у Броварському районі Київської області, умертвили 61,7 тис. голів свиней у зв'язку із розповсюдженням африканської чуми свиней. Про це повідомляє прес-служба Державної ветеринарна та фітосанітарна служба України.

За останньою інформацією, на території неблагополучного пункту здійснено необхідні ветеринарно-санітарні та організаційно-господарські заходи щодо безкровного умертвіння та утилізації 61,7 тис. голів свиней.

"Сьогодні-завтра утилізація тварин, передбачених інструкцією щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, буде виконана", - зазначив заступник голови Держветфітослужби України Олександр Вержиховський.

Він також повідомив, що на свинокомплексі буде здійснено комплекс робіт по механічній чистці приміщень, їх мийці, дезінфекції та спалюванні дерев'яних покриттів, малоцінного інвентарю.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив провести перевірку об'єктів, пов'язаних з утриманням свиней, у зв'язку зі спалахом АЧС.