ua en ru

Британці напередодні референдуму про членство в ЄС почали скуповувати євро і долари

Британці напередодні референдуму про членство в ЄС почали скуповувати євро і долари Фото: британський референдум

Якщо за результатами британського референдуму буде прийнято рішення про вихід з ЄС, аналітики очікують різкого падіння місцевої валюти

Напередодні британського референдуму про членство в Європейському Союзі, який проходить у Великобританії сьогодні, жителі країни почали скуповувати євро і долари. Про це йдеться в повідомленні видання Reuters.

"Британці почали масово обмінювати фунт стерлінгів на євро та долари США напередодні референдуму про членство країни в Європейському союзі...Більшість аналітиків очікують різкого падіння місцевої валюти у разі рішення про вихід Великобританії з ЄС у четвер, що послабить купівельну спроможність британських туристів за кордоном", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляється, за даними компанії Post Office, загальні продажі валюти в підрозділах і через інтернет у період з вихідних по поточний момент зросли на 74% у річному обчисленні. Разом з тим, компанія Travelex, що здійснює міжнародні грошові перекази, повідомила, що онлайн-замовлення на валюту з 14 по 21 червня збільшилися на 30%.

У свою чергу, компанія Azimo, що займається грошовими переказами, призупинила операції в день британського референдуму і до п'ятниці.

"Фунт виріс у середу, наблизившись до максимуму п'яти з половиною місяців до долара, оскільки інвестори робили менше ставок проти британської валюти за день до британського референдуму", - йдеться в сообщенни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні проходить британський референдум про членство в ЄС.