ua en ru

Британський прем'єр закликав Януковича відвести силовиків з центру Києва

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон закликав українську владу до відведення сил безпеки з позицій, займаних ними навпаки барикад демонстрантів у центрі Києва, повідомивши Президента країни Віктора Януковича, що світ пильно стежить за його діями.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон закликав українську владу до відведення сил безпеки з позицій, займаних ними навпаки барикад демонстрантів у центрі Києва, повідомивши Президента країни Віктора Януковича, що світ пильно стежить за його діями. Про це повідомляє Reuters.

"Я глибоко стурбований сценами, які ми спостерігаємо в Україні, - йдеться в офіційній заяві управління британського прем'єр-міністра. - Насильство з обох сторін абсолютно неприйнятно, і на Президенті Януковичі лежить особлива відповідальність за забезпечення відводу лояльних до уряду сил та деескалації конфлікту".

"Президент Янукович може бути впевнений - світ спостерігає за її діями, і люди, відповідальні за акти насильства, будуть притягнуті до відповідальності", - підкреслив Кемерон.

Міністр закордонних справ в консервативному уряді Кемерона Вільям Хейг, який 20 лютого буде присутній на екстреній нараді міністрів закордонних справ країн - членів ЄС по Україні, раніше заявляв, що український уряд має бути притягнуто до відповідальності за насильство, застосоване співробітниками сил безпеки проти протестуючих, в результаті чого загинули 26 осіб.

Кемерон закликав Януковича провести переговори з опозицією щодо можливості політичних реформ, які б відповідали "демократичним сподіванням українського народу".

"Повинна бути повна прихильність верховенству закону, повага до фундаментальних людських прав і громадянських свобод, - вважає Кемерон. - Зараз критичний момент для майбутнього України".