ua en ru

Британський пранкер розіграв чиновників Білого дому

Британський пранкер розіграв чиновників Білого дому Фото: Білий будинок (outreach.senate.gov)

Жертвами розіграшу пранкери стали Том Боссерт, Ентоні Скарамуччи і Джон Хантсман

Британський пранкер розіграв кілька чиновників Білого дому, пишучи листи від імені колег, передає CNN.

Повідомляється, що жертвами розіграшу кибермошенника став радник президента з розвідки і контртероризму Тому Боссерт, директор з комунікацій Ентоні Скарамуччи і новий посол США в Росії Джон Хантсман.

Наприклад, від імені зятя президента Джареда Кушнера пранкер листувався з Боссертом, запросивши його на вечірку в кінці серпня. Боссерт у результаті не тільки відповів на запрошення, але і прислав шахраєві адресу своєї особистої пошти.

"Було б здорово, якщо б ви змогли це зробити, я обіцяю продовольство, принаймні, порівнянного якості, з тим, що ми їли в Іраку. Повинен бути відмінний вечір", - сказа Боссерт.

З Скарамуччи, який напередодні пішов зі свого поста, пранкер листувався від імені екс-глави апарату Білого дому Рейнса Прибуса. Йому вдалося спровокувати Скарамуччи на обмін колкостями, врахувавши непрості відносини між двома чиновниками.

Також шахрай листувався від імені сина президента Еріка Трампа з Хантсманом . А з самим Еріком від імені його брата Дональда. Однак син президента виявився єдиним, кому вдалося розкусити пранкери.

Зазначено, що в листі син Трампа написав, що передасть отримане електронне лист в правоохоронні органи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародна організація WikiLeaks опублікувала тисячі електронних листів виборчої кампанії президента Франції Еммануеля Макрона.