ua en ru

"Британський офтальмологічний центр" передав "штучні кришталики" для учасників АТО

Клініка "Британський офтальмологічний центр" передала Олександрівській лікарні "штучні кришталики" на суму 22 тис. фунтів стерлінгів для потреб учасників АТО. Вручив сертифікат під час відкриття клініки в Києві в четвер, 14 травня, посол Литви Марюс Януконіс, передає кореспондент РБК-Україна.

Як заявив посол, у створення клініки в столиці України було вкладено 20 млн євро литовських інвестицій.

Також він повідомив, що відкриття клініки є показником приходу інвестицій в Україну. "Я радий не тільки тому, що сам ношу окуляри, але і тому, що в Україну приходять інвестиції. Це такий яскравий приклад, коли в складний час, коли багато бізнесменів, інвесторів трошки вичікують. Господарі цієї клініки зробили вагомий внесок у розвиток України та розвиток системи охорони здоров'я", - заявив він.

Головний офтальмолог МОЗ України Оксана Вітовська на відкритті клініки зазначила, що вручені "Британським офтальмологічним центром" "штучні кришталики" можуть допомогти знизити рівень сліпоти в Україні.

"Катаракта - одна з причин сліпоти, яку можна вилікувати. Тому, я сподіваюся, що цей дар допоможе знизити рівень сліпоти в Україні. І особливо приємно, що цей подарунок призначений для тих людей, які сьогодні нас захищають, забезпечують нам мирне життя", - заявила Вітовська.

Як повідомила головний офтальмолог країни, Україна стала учасником програми "Зір-2020". "Мета цієї програми - до 2020 р. знизити рівень сліпоти, який можна попередити на 20%", - заявила вона.

У свою чергу, перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко наголосила, що потрібно робити ставку не лише на показники лікування, але і на сервіс.

"Ми раді, що в рамках нового для України офтальмологічного центру зроблена ставка не тільки на високі лікувальні показники, але і на сервіс", - заявила вона.

Вона повідомила, що українські пацієнти часто скаржаться на лікарську етику. "Наші пацієнти постійно надсилають свої скарги в міністерство на те, що лікарська етика, на жаль, страждає", - зазначила Павленко.

За її словами, для міністерства охорони здоров'я значимо, що лікувальні установи роблять ставку на важливі хвороби, до яких зараховують проблеми із зором.

Павленко нагадала, що у світі 200 млн людей мають проблеми із зором. "За даними всесвітньої організації охорони здоров'я, понад 200 млн людей у всьому світі відчувають великі проблеми із зором. Понад 80 млн людей у всьому світі страждають на сліпоту. Тому поліпшити зір - це дати людині можливість жити", - підкреслила заступник міністра.

"Британський офтальмологічний центр" передав "штучні кришталики" для учасників АТО

"Британський офтальмологічний центр" передав "штучні кришталики" для учасників АТО

"Британський офтальмологічний центр" передав "штучні кришталики" для учасників АТО