ua en ru

Британський інвестор на 10 млн дол. скоротив фінансування Полтавської газонафтової компанії

Британський інвестор спільного українсько-британського підприємства "Полтавська газонафтова компанія" через високі податкові ставки на газовидобуток скоротив капітальні витрати компанії на 10 млн дол.

Британський інвестор спільного українсько-британського підприємства "Полтавська газонафтова компанія" через високі податкові ставки на газовидобуток скоротив капітальні витрати компанії на 10 млн дол. Про це в ході круглого столу повідомив керівник групи з реалізації скрапленого газу компанії Віктор Хруленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наш інвестор, британська компанія, в цьому році в зв'язку з цим нововведенням, ініціативою, не знаю як правильно назвати, вирішив скоротити на 10 млн доларів капітальні витрати. Тобто на одну свердловину ми менше пробуримо або ж не проведемо газифікацію або роботи пов'язані з хоча б підтримкою поточної видобутку", - розповів Хруленко.

При цьому він зазначив, що податкове навантаження за станом на даним момент становить близько 70%, що, за його словами, є причиною зменшення видобутку і виходу діяльності в збиток.

"Поточний стан таке, що податкова ставка з 45% зросла до 70%. Частина, що залишилася, повинна покривати наші операційні та капітальні витрати. З серпня практично дохід становить 124 дол. з 1 тис. куб м газу, які не покривають наші витрати", - підсумував Хруленко.

Нагадаємо, 29 вересня профільний комітет Верховної Ради запропонував Кабміну підготувати законопроект про створення резерву нафтопродуктів на 90 днів.