ua en ru

Британські спецслужби вважають КНДР причетною до створення вірусу WannaCry, - CNN

Британські спецслужби вважають КНДР причетною до створення вірусу WannaCry, - CNN Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (https://twitter.com/kcna_koreannews)

Раніше аналогічних висновків дійшло Агентство національної безпеки США

Працівники британських спецслужб, як і їх американські колеги, дійшли висновку, що вірус WannaCry, який у травні вразив комп'ютери в 150 країнах, був створений за наказом влади КНДР. Про це повідомили джерела в британській розвідці, передає телеканал CNN.

За інформацією джерел каналу, розвідувальні служби Великої Британії вважають, що за поширенням вірусу стояло угруповання хакерів Lazarus Group, яким імовірно керують із КНДР.

Наголошується, що раніше аналогічних висновків дійшло Агентство національної безпеки (АНБ) США, яке стверджує, що шкідлива програма, швидше за все, була створена за участю північнокорейської розвідки.

Згідно з АНБ, з допомогою "вірусу-здирника" Пхеньян розраховував залучити кошти для своїх потреб.

Зазначимо, що загальні збитки від масштабної хакерської атаки з використанням вірусу WannaCryptor 2.0 (WannaCry) становили 1 млрд доларів.

Нагадаємо, Пхеньян заявив, що Північна Корея не причетна до глобальної кібератаки вірусу WannaCry.

Зокрема, заступник постійного представника КНДР при ООН Кім Ін Рен заявив, що такі звинувачення - чергова спроба США обмовити країну.