ua en ru

Британські спецслужби попереджають про масштабні кібератаки цього тижня

Британські спецслужби попереджають про масштабні кібератаки цього тижня Фото: британські спецслужби попереджають про майбутні кібератаки

Понад 1,3 млн комп'ютерних систем все ще вразливі перед WannaCry

Британські спецслужби радять великим компаніям і організаціям готуватися до масштабних кібератак цього тижня, передає Financial Times.

Попередження від спецслужб надійшло менш ніж через 48 годин після того, як вірус WannaCry поширився по всьому світу. Згідно з наявними даними, понад 1,3 млн комп'ютерних систем все ще вразливі перед WannaCry, який зумів заблокувати діяльність лікарень, транспорту і великого бізнесу.

За інформацією Європолу, 200 тис. комп'ютерів у 150 країнах були інфіковані під час першої хвилі кібератаки WannaCry.

"Нещодавня атака відбулася на безпрецедентному рівні, потрібне складне міжнародне розслідування, щоб виявити винних", - повідомили в агентстві.

Так, розвідувальні агентства в Європі і США попереджають великі компанії та організації про те, що загроза вимагання, а саме розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, яке зашифровує жорсткі диски і вимагає грошей за доступ до даних, може загостритися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що творці вірусу WannaCry отримали 42 тис. доларів від своїх жертв через систему Bitcoin. Про це повідомляє The Times, посилаючись на дані платежів.

Як пише видання, творці вірусу вимагали від своїх жертв викупу для розблокування системи у розмірі 300 доларів у біткойнах.