ua en ru

Британські спецслужби звинуватили РФ в хакерських атаках на телекомунікації та енергетику

Британські спецслужби звинуватили РФ в хакерських атаках на телекомунікації та енергетику Фото: кібератака

Центр кібербезпеки заявляє, що Москва "підриває міжнародну систему"

Британські спецслужби звинуватили Російську Федерацію (РФ) в хакерських атаках на ЗМІ, телекомунікації та енергетику. Про це заявив глава британського Національного центру кібербезпеки Кірен Мартін, передає The Telegraph.

"Я не можу розповісти докладні деталі розвідки, але я можу підтвердити, що втручання РФ, побачене Національним центром кібербезпеки за останній рік, включало атаки на засоби масової інформації Великобританії, телекомунікації та енергетичний сектор", - заявив Мартін.

За його словами, Москва "намагається підірвати міжнародну систему", і її діяльність є "приводом для занепокоєння". Він підкреслив, що центр активно взаємодіє з міжнародними партнерами, представниками індустрії та суспільством, щоб "розібратися з загрозою".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей звинуватила президента РФ Володимира Путіна у використанні інформації в якості зброї.

За словами Мей, Британія і її союзники будуть співпрацювати в боротьбі проти дій Москви, які становлять загрозу міжнародному порядку.