ua en ru

Британська розвідка повідомила про безпрецедентну терористичну загрозу

Британська розвідка повідомила про безпрецедентну терористичну загрозу Фото: глава MI6 Алекс Янгер попередив про терористичну загрозу

ІДІЛ користуючись хаосом у Сирії, готує теракти проти Великої Британії та її союзників

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) користуються хаосом у Сирії для підготовки терактів проти Великої Британії та її союзників. Про це заявив глава британської секретної розвідувальної служби МІ6 Алекс Янгер, передає DW.

"Поки я це розповідаю, добре організовані структури ІДІЛ, які займаються підготовкою нападів за кордоном, планують насильницькі акції проти Сполученого Королівства і наших союзників, навіть не маючи необхідності залишати територію Сирії", - повідомив Янгер.

Зі слів глави британської розвідки, рівень терористичної загрози у Британії безпрецедентний, і він не знизиться до того часу, доки триватиме громадянська війна у Сирії.

"Ми повинні вступити в бій з ворогом, проникнути у терористичні організації на високому рівні. Я маю на увазі, бути настільки близько до джерела, наскільки це можливо", - наголосив Янгер.

На його думку, хаос у Сирії створює, зокрема, і участь у війні Росії на боці президента країни Башара Асада.

Він також підкреслив, що "гібридні війни", кібератаки і пропаганда стають "все більш небезпечним феноменом", який представляє "фундаментальну загрозу" для західних демократій.

Нагадаємо, глава MI6 Алекс Янгер розкритикував дії Росії в Сирії та заявив, що Москва прирівнює всіх опонентів Башара Асада до терористів і перешкоджає боротьбі з ІДІЛ.