ua en ru

Британська Mott MacDonald презентувала проміжний звіт за проектом модернізації ГТС України

Британська компанія Mott MacDonald, яка виконує попереднє техніко-економічною обґрунтування (ТЕО) модернізації газотранспортної системи (ГТС) України, презентувала представникам національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України", Європейської комісії і міжнародних фінансових організацій проміжний звіт за проектом "Попереднє дослідження модернізації системи транзиту і підземного зберігання газу на Україні", повідомляє прес-служба холдингу. У звіті висвітлені, зокрема, сценарії транзиту газу і їх детальна характеристика, економічний і фінансовий аналіз проекту, аналіз рисок, а також роль України як газотранзитної держави.
Крім того, під час зустрічі відбулося обговорення процесу реалізації першочергового проекту "Реконструкції лінійних споруджень газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, а саме: обсягів його фінансування, термінів і міри готовності сторін до виконання робіт. Враховуючи необхідність забезпечення належного рівня надійності роботи вказаного газопроводу, керівництво "Нафтогазу України" прийняло рішення про фінансування у 2011 р. початку робіт за проектом "Реконструкція лінійних споруджень газопроводу Уренгой-Помары-Ужгород (I черга)" за рахунок власних коштів.
Британська компанія Mott MacDonald 18 лютого 2011 р. підписала контакт за підсумками тендеру Європейського союзу на проведення попереднього ТЕО модернізації українських магістральних газопроводів і підземних сховищ газу. ЄС зарезервував на проект 2,65 млн євро. Роботи планується виконати за 6 місяців. У березні 2009 р. в Брюсселі Україна, Єврокомісія, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), Європейський інвестиційний банк і Світовий банк підписали спільну декларацію по модернізації газотранспортної системи України. На реалізацію інвестиційних проектів по модернізації ГТС України до 2018 р. планується залучити 6,5 млрд дол.