ua en ru

Британська авіакомпанія має намір побудувати літак на електричних батареях

Британська авіакомпанія має намір побудувати літак на електричних батареях Фото: літак EasyJet (andy_holding flickr.com)

У EasyJet мають намір використовувати літак на електричних батареях у найближчі 10-20 років

Британський лоукостер EasyJet повідомив про плани розробити пасажирський літак, який працюватиме на електричному акумуляторі. Про це пише "Російська служба BBC".

У компанії мають намір використовувати новий літак в найближчі 10-20 років на маршрутах малої протяжності. Пілотну модель буде розробляти американська компанія Wright Electric, яка вже зібрала двомісний літак на батарейках.

Очікується, що новий літак зможе пролетіти близько 540 км. Директор EasyJet Каролін Макколл збирається створити повітряне судно місткістю в 220 пасажирів. Вона зазначила, що EasyJet і Wright Electric хочуть бачити авіаіндустрію більш ефективною.

"Так само як і автоіндустрія, авіаіндустрія буде звертатися до електротехнології, щоб скоротити вплив на навколишнє середовище", - сказала Макколл.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян розраховує, що в наступному році в Україну прийдуть три авіакомпанії - EasyJet, Ryanair і Eurowings.