ua en ru

Британія слідом за США збільшить військовий контингент в Афганістані, - Times

Британія слідом за США збільшить військовий контингент в Афганістані, - Times Фото: прем'єр-міністр Британії Тереза Мей (gov.uk)

Раніше США повідомили про відправку до Афганістану ще 4 тисяч військових

Великобританія відправить додаткові підрозділи спецназу в Афганістан слідом за США. Про це повідомляє The Sunday Times з посиланням на високопоставлені джерела в армії.

Джерела повідомили, що підрозділи Особливої повітряної служби (Special Air Service) спецназу Британії готові повернутися в Афганістан, щоб підтримати нову стратегію США.

Поки Лондон не отримував офіційного запиту від США на збільшення військового контингенту, але британські міністри впевнені, що це відбудеться. За даними джерел Times, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей схвалить збільшення угруповання спеціального призначення в Афганістані. Спецназ зосередиться на знищення лідерів талібів і бойовиків ІДІЛ і "Аль-Каїди".

Для підтримки спецназу в Афганістан можуть бути також спрямовані безпілотники та бойові літаки.

Нагадаємо, на початку тижня президент США Дональд Трамп схвалив документ про нову стратегію Білого дому щодо Афганістану. Згідно з ініціативою, в Афганістан будуть спрямовані додаткові 4 тисячі американських військовослужбовців.