ua en ru

Британія розробить нову антитерористичну стратегію

Британія розробить нову антитерористичну стратегію Фото: Прапор Великобританії (pixabay/comterimakasih0)

Стратегія буде оприлюднена в найближчі кілька тижнів або місяців

Уряд прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей розробить нову антитерористичну стратегію для запобігання дій терористів на ранній стадії. Про це заявив у середу міністр безпеки Бен Уоллес, передає Reuters.

"Ви побачите її (стратегію, - ред.) дуже скоро, ми зібрали досить сильний пакет", - сказав Уоллес, додавши, що стратегія буде оприлюднена в найближчі кілька тижнів або місяців.

Як відомо, раніше Великобританія відновила свою стратегію національної безпеки з урахуванням скоординованих дій уряду проти всіляких загроз. По кожному з пріоритетів національної стратегії безпеки буде призначена відповідальна за реалізацію офіційна особа, яка буде нести відповідальність і повідомляти про результати виконаної роботи у своїй галузі.

Крім того, у Великобританії буде створена група з комунікацій для боротьби з розповсюдженням дезінформації. Також уряд інвестує 1,9 млрд фунтів стерлінгів у національну стратегію кібербезпеки. В рамках доктрини передбачається посилити роботу дипмісій Великобританії за кордоном.

Нагадаємо, в Великобританії майже в два рази зросла кількість арештів, пов'язаних з тероризмом.