ua en ru

Британія закликала Росію конструктивно поставитися до результатів розслідування катастрофи МН17

Британія закликала Росію конструктивно поставитися до результатів розслідування катастрофи МН17 Фото: міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон

Важливо, щоб розслідування встановило особистості передбачуваних злочинців і простежило до кінця ланцюжок передачі команд

Британія закликала Росію бути конструктивною щодо результатів розслідування катастрофи літака рейсу МН17, що сталася влітку 2014 року. Про це пише "Радіо Свобода".

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон нагадав, що ці результати надали чіткі докази того, що ракета була російська і запущена з території, захопленій підтримуваними Росією сепаратистами.

За його словами, важливо, щоб розслідування підтвердило мотивацію нападу, а також встановило особистості передбачуваних злочинців і простежило до кінця ланцюжок передачі команд.

Джонсон також підкреслив, що розслідування допоможе забезпечити судове переслідування та притягнення до відповідальності винних.

Раніше в середу в Нідерландах Спільна слідча група оприлюднила деякі проміжні результати свого розслідування, яке має на меті встановити причину загибелі 298 пасажирів літака рейсу MH17, визначити винних у його збиванні і довести справу до суду. Як повідомили слідчі, літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук" з території, яку та в той час, і донині контролюють підтримувані Росією сепаратисти. Сам комплекс перед тим був доставлений з Росії, а на наступний день після збивання повернули в Росію.

Нагадаємо, перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук розповів, що опубліковані результати розслідування катастрофи рейсу MH17 - це 3% наявних матеріалів.