ua en ru

Британія буде останньою країною, яка вийде з ЄС, - Меркель

Британія буде останньою країною, яка вийде з ЄС, - Меркель Фото: Ангела Меркель розповіла про Brexit

Близько 70% жителів Євросоюзу готові проголосувати за перебування своєї країни в ЄС

Британія залишиться єдиною державою, яке покинуло Європейський Союз. Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, передає DW.

"У окремих держав ЄС, звичайно ж, різні уявлення про те, як нам будувати спільне майбутнє, але в цілому шлях ясний: необхідно зміцнювати співробітництво у військовій політиці, в питанні захисту кордонів, боротьби з ісламістським тероризмом і у всьому, що зміцнить нашу економіку і гарантує робочі місця нашим дітям і онукам", - сказала Меркель.

Як зазначає видання, 29 березня уряд Британії подасть офіційну заяву про вихід зі складу Євросоюзу. За словами Ангели Меркель, це подія не повинно затьмарити святкування 60-ї річниці підписання Римського договору.

"Ми знали, що лист прийде, - не має значення, днем раніше або днем пізніше. Входять до складу ЄС держави, які прагнуть до спільного майбутнього, можуть відсвяткувати цю дату разом", - підкреслила канцлер ФРН.

Європейці більше поважають ЄС

У той же час, громадяни країн Євросоюзу стали ще краще ставитися до ідеї спільного майбутнього у складі ЄС. Згідно з результатами опитування, проведеного Фондом Бертельсмана, 70% жителів Євросоюзу проголосували б за перебування своєї країни в ЄС.

До порівняння, в серпні 2016 року на це питання позитивно відповіли 66%, а в липні 2016-го - 52%.

Нагадаємо, Меркель вимагає від Ердогана припинити "нацистські" порівняння.