ua en ru

Британія може скасувати преференції для робітників із ЄС

Британія може скасувати преференції для робітників із ЄС Фото: прапор Великої Британії (pixabay/comterimakasih)

Ситуація може змінитися, якщо Британія підпише торгову угоду з Євросоюзом про взаємини після Brexit

Кабінет міністрів Великої Британії схвалив проект міграційної політики після виходу країни з Євросоюзу (Brexit), що передбачає обмеження для бажаючих отримати роботу в Сполученому королівстві. Про це повідомляє Financial Times.

Проект міністра внутрішніх справ країни Саджида Джавіда стосується допуску в країну іноземних робітників, насамперед висококваліфікованих.

Як зазначає видання, їх як і раніше прийматимуть, однак тепер буде скасована перевага для громадян країн ЄС перед іншими, яка діяла раніше.

Однак ситуація може змінитися, якщо Великій британії вдасться підписати торгову угоду з Євросоюзом про подальші взаємини після Brexit.

Низькокваліфікованих робітників будуть пускати в країну в разі їх готовності працювати в окремих галузях промисловості і в будівництві.

Наголошується, що опоненти Джавіда вважають, що такий підхід призведе до нестачі робочих місць у готельному бізнесі та в кейтерингу.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не хоче затягування переговорів про вихід Британії з Європейського союзу і виступив за посилення тиску на Лондон для виходу з глухого кута.