ua en ru

Британія і ЄС досягли прогресу в переговорах з Brexit

Британія і ЄС досягли прогресу в переговорах з Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Остаточна сума рахунку Британії за Brexit коливається між 45-55 млрд євро

Представник Європейського союзу заявив, що ЄС і Великобританія досягли прогресу в переговорах про вихід Британії з ЄС (Brexit) після повідомлень ЗМІ про те, що Лондон і Брюссель попередньо домовилися про фінансове врегулювання. Про це повідомляє AP.

Офіційний представник ЄС, який надав свій коментар на умовах анонімності з-за того, що переговори все ще тривають, заявив, що протягом останніх кількох днів переговори "наблизилися до прориву".

Хоча офіційно він не підтвердив, що Великобританія і ЄС досягли остаточно згоди по рахунку за Brexit.

Як зазначає агентство, навіть якщо буде досягнуто достатнього прогресу у фінансовому врегулювання, обидві сторони все ще повинні подолати розбіжності щодо майбутніх прав громадян ЄС і кордону між Північною Ірландією та Ірландією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія і Європейський союз домовилися про суму, яку повинен виплатити Лондон Брюсселю після виходу з ЄС (Brexit). Домовленості були досягнуті перед зустріччю президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і прем'єр-міністра Британії Терези Мей.

Остаточна сума ще не затверджена і коливається між 45-55 млрд євро. Зазначається, що умови були узгоджені на зустрічі в Брюсселі наприкінці минулого тижня після інтенсивних дискусій на чолі з головним британським парламентером Brexit Олівером Роббінсом.