ua en ru

Британія повинна дотримуватися європейських законів ще 2 роки після Brexit, - ЄС

Британія повинна дотримуватися європейських законів ще 2 роки після Brexit, - ЄС Фото: Brexit (pixabay.com)

Особливо це стосується областей регулювання, умов фінансування і фінансового нагляду

Впродовж двох років після виходу Великобританії зі складу ЄС (Brexit) Лондон повинен дотримувався всіх положень європейського законодавства. Про це заявив глава делегації ЄС на переговорах щодо Brexit Мішель Барньє у понеділок, 25 вересня, в Брюсселі, передає DW.

За його словами, якщо Великобританія хоче зберегти протягом цього часу доступ до внутрішнього європейського ринку, в країні повинні продовжувати діяти європейські правила і норми.

Барньє також наголосив, що особливо це стосується областей регулювання, умов фінансування і фінансового нагляду.

Він також нагадав, що ідея про дворічний перехідний період після Brexit належала Лондону, а не Євросоюзу. У той же час Барньє зазначив, що Брюссель прийме рішення про перехідний період, керуючись тим, наскільки ця ідея відповідає інтересам Євросоюзу.

За його словами, крім цього, необхідно досягти "суттєвого успіху" в таких питаннях, як права громадян Євросоюзу у Великобританії і права жителів Сполученого Королівства в ЄС після Brexit, фінансова угода про виплати Лондона до бюджету ЄС, а також статус Північної Ірландії.

Як повідомлялося раніше, в Брюсселі з 25 по 28 вересня проходить четвертий раунд переговорів, на якому обговорюються умови виходу Великобританії з ЄС.

Нагадаємо, Тереза Мей заявила, що Британія виконає фінансові зобов'язання перед ЄС у зв'язку з Brexit.