ua en ru

У Британії заявили, що РФ представляє загрозу для країни у сфері доступу до інтернету

У Британії заявили, що РФ представляє загрозу для країни у сфері доступу до інтернету Фото: Стюарт Піч (flickr.comChatham House)

Підводні комунікаційні кабелі уразливі для атаки

У Великобританії заявили, що Російська Федерація (РФ) становить загрозу для країни у сфері доступу до інтернету. Про це заявив начальник генерального штабу британських збройних сил сер Стюарт Піч, повідомляє The Telegraph.

"РФ представляє загрозу для Британії у сфері доступу до інтернету, так як підводні комунікаційні кабелі уразливі для російських Військово-морських сил (ВМС)", - йдеться в повідомленні.

За словами Піча, модернізований військово-морський флот РФ здатний порушити трансконтинентальні кабелі і що Великобританія повинна зміцнити свої ВМС для протидії цій загрозі.

Наголошується, що попередження глави генштабу прозвучала на тлі дискусій на тему оборонних витрат.

За інформацією джерел видання, Британія з 2010 року не має берегової авіації для пошуку і знищення підводних човнів. Також зменшилася кількість кораблів і підводних човнів, які можна використовувати для захисту кабелів.

"У відповідь на загрозу, яку представляє модернізація ВМФ РФ - як атомних, так і неатомних підводних човнів і надводних кораблів, - ми, разом з нашими атлантичними союзниками, надаємо пріоритет завданням, пов'язаним із захистом морських ліній зв'язку", - резюмував Стюарт Піч.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британські спецслужби звинуватили Російську Федерацію в хакерських атаках на ЗМІ, телекомунікації та енергетику.