ua en ru

У Британії схвалили посилення санкцій проти КНДР

У Британії схвалили посилення санкцій проти КНДР Фото: Борис Джонсон

У Британії підтримали засудження світовою спільнотою "безрозсудної поведінки КНДР"

Влада Великобританії вітала засудження світовою спільнотою "безрозсудної поведінки КНДР". Про це повідомляє офіційний сайт уряду Сполученого Королівства, який опублікував заяву глави британського МЗС Бориса Джонсона.

"Я вітаю одностайне ухвалення резолюції РБ ООН щодо Північної Кореї. Міжнародне співтовариство продемонструвало, що воно єдине у своєму засудженні безрозсудної поведінки КНДР. Ця резолюція робить життєво необхідні кроки для скорочення доходів від експорту, які північнокорейський режим відводить від свого народу, щоб здійснювати фінансування своїх незаконних програм зі створення ядерної зброї і балістичних ракет", - зазначив Джонсон.

Він також зазначив, що додаткові санкційні заходи покликані показати, що у лідера КНДР Кім Чен Ина тепер є два шляхи на вибір: "або продовжувати нинішній провокаційний і изоляционистский шлях", або "приділити першочергову увагу благополуччю північнокорейського народу".

"Ми закликаємо Північну Корею змінити свій курс", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада безпеки Організації об'єднаних націй (ООН) схвалила нові санкції відносно Північної Кореї (КНДР).