ua en ru

У Британії підозрюваних у корупції олігархів РФ змусять пояснити своє багатство

У Британії підозрюваних у корупції олігархів РФ змусять пояснити своє багатство Фото: прапор Великобританії (flickr.com defenceimages)

У Британії набрав чинності закон, що дозволяє заморожувати активи "підозрілого походження"

Підозрювані в корупції російські олігархи будуть змушені пояснити своє багатство у Великобританії. Про це з посиланням на міністра безпеки повідомляє 3 лютого 2018 року газета The Times.

"Коли ми доберемось до вас, ми прийдемо за вами, за вашими активами, і ми сильно ускладнимо вам життя", - заявив в інтерв’ю виданню міністр із питань безпеки Бен Уоллес.

Зазначено, що про це він сказав з огляду на вступ цього тижня в дію у Британії закону, що дозволяє заморожувати активи "підозрілого походження" і почати розслідування в разі, якщо їхній власник не може пояснити, як їх отримав.

Як повідомляється, торік британські ЗМІ повідомили про розслідування операції з виведення грошей із Росії під назвою "Ландроматом" ("фінансова пральня"), у результаті якої через Молдову упродовж 2011-2014 років були виведені понад 22,3 мільярда доларів із Росії, зокрема через фіктивні компанії, розташовані у Великобританії.

Як заявив Уоллес, британський уряд вирішив покласти цьому край.

"Ми знаємо, чого вони прагнули, і ми більше не збираємося цього допускати", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США введуть санкції проти фігурантів "кремлівської доповіді".