ua en ru

Brexit утворює "діру" в бюджеті ЄС на більш ніж 10 млрд євро

Brexit утворює "діру" в бюджеті ЄС на більш ніж 10 млрд євро Фото: Brexit (pixabay.com)

Німеччині доведеться платити в бюджет ЄС на 16% більше після Brexit

Вихід Великобританії з Європейського союзу (Brexit) утворює "діру" в бюджеті ЄС на більш ніж 10 млрд євро. Про це повідомляє DW, посилаючись на дані звіту Європарламенту.

"Федеративній республіці Німеччина (ФРН) доведеться платити більш високі внески до бюджету ЄС після Brexit, запланованого на кінець березня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, після Brexit ФРН буде платити в бюджет ЄС на 3,8 млрд євро (на 16%) більше, ніж зараз. Так, внесок Німеччини в 2016 році склав близько 15,6 млрд євро без урахування коштів, виділених ЄС на проекти в цій країні.

Крім того, Франції в результаті Brexit доведеться платити на 1,2 млрд євро більше (зараз її внесок становить від 5 до 6 млрд євро), а Італії - на 1 мільярд.

Наголошується, що Brexit не просто збільшує фінансовий тягар для ЄС у складі 27 країн, але і змінює розподіл тягаря", - зазначено у звіті.

За прогнозами, вихід Британії з ЄС утворює в бюджеті Євросоюзу "діру" у 10,2 млрд євро. У Брюсселі тривають дискусії про те, як реагувати на ці зміни: скорочувати видатки або шукати нові можливості для отримання доходів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія дала Великобританії два тижні, щоб піти на поступки в переговорах з Brexit для того щоб відкрити торгові переговори до кінця 2017 року.