ua en ru

Після Brexit Британія готова підписати угоду про асоціацію з ЄС

Після Brexit Британія готова підписати угоду про асоціацію з ЄС Фото: Девід Девіс (flickr.com)

Угода подібна той, що ЄС підписав з Україною

Британський міністр з питань Brexit Девід Девіс не має заперечень проти ідеї асоціаціі між Великобританією та ЄС, на зразок тієї, яку раніше ЄС підписав з Україною. Про це повідомляє Euractiv.

"Міністр з питань Brexit Девід Девіс заявив 1 травня, що у нього немає суттєвих заперечень проти ідеї угоди про асоціацію між Великобританією та Європейським союзом, подібного до того, що було підписано з Україною", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, раніше Європарламент вже запропонував, щоб угода про асоціацію між Британією та ЄС після Brexit стосувалося чотирьох основних напрямків - торгівлі, зовнішньої політики і безпеки, внутрішньої безпеки і "тематичного" співпраці.

Відповідаючи на питання комітету Палати лордів з питань ЄС про цьому реченні, Девіс підкреслив, що все залежить від деталей, але "якщо розглядати це як концепції, у мене немає істотних заперечень".

За словами Девіса, "деякі угоди про асоціацію, як, наприклад, з Україною, є кроком до членства. Все залежить від того, що саме включено в угоду".

Раніше лідери ЄС погодили, що перехідний період після офіційного виходу Великобританії з ЄС розпочнеться 29 березня 2019 року і триватиме 21 місяць.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей розглядає можливість підписання угоди між Британією та Європейським союзом про створення асоціації.