ua en ru

Бразилія вперше у своїй історії змушена завозити кави з-за кордону

Бразилія вперше у своїй історії змушена завозити кави з-за кордону Фото: кавова плантація в Бразилії

Дозволено імпортувати не більше 250 тисяч мішків кави на місяць

Бразилія, яка є найбільшим виробником кави в світі вперше в історії змушена імпортувати кавові зерна, щоб зберегти прийнятні для населення ціни на напій. Про це повідомляє місцевий сайт Folha de São Paulo.

Для того, щоб зменшити високу ціну на каву, викликану браком бразільського кави певного виду, уряд прийняв рішення закупити продукт за кордоном. Вікно дня імпорту буде відкрито 4 місяці.

В результаті неврожаю в Бразилії ціна розчинної кави піднялася на 14,9% протягом 12 місяців. У той же період ціна на мелену каву збільшилася на 20%, бразильський інститут статистики передає дані за січень.

Уряд дозволив тільки ввезення робусти, більш дешевого і більше гіркого типу, що звичайно використовується у виробництві розчинної кави. Продукт планують закупити у В'єтнамі, він є найбільшим виробником цього типу.

Повідомляється, що посуха вразила штат Еспіріту-Санту в першу чергу. Через це виробництво робусти скоротилося на 7,99 млн мішків в 2016 році.

Нагадаємо, суд засудив вербувальника ДНР з Бразилії до 13 років в'язниці. Громадянин Бразилії воював на боці бойовиків і вербував в їх ряди іноземців.