ua en ru

Бразилія: потрібно чим швидше ратифікувати Паризьку угоду про клімат

Бразилія: потрібно чим швидше ратифікувати Паризьку угоду про клімат Фото: Бразилія закликає ратифікувати угоду про клімат

Для того, щоб парламент країни проголосував за ратифікацію угоди, необхідно провести дебати у його спеціальній раді

Паризька угода про клімат може дати нові можливості для боротьби з глобальним потеплінням. Тому різні кола суспільства Бразилії повинні закликати парламент країни ратифікувати цю угоду в найкоротші терміни. Про це заявила глава Міністерства охорони навколишнього середовища Бразилії Ізабелла Тейшейра.

За її словами, Бразилія і весь світ сподіваються на ратифікацію і виконання зазначеної угоди. У свою чергу, парламент країни відіграє активну роль у боротьбі з глобальним потеплінням, і, впевнений міністр, у парламенті зможуть ратифікувати цю угоду чим швидше.

У відповідності з Конституцією Бразилії, для того, щоб парламент проголосував за ратифікацію угоди, необхідно провести дебати у його спеціальній раді.

Нагадаємо, в минулому році у Парижі було схвалено глобальну угоду про клімат, яка має прийти на зміну Кіотському протоколу. Головна мета угоди - утримання зростання глобальної середньої температури в межах 1,5-2 °С по відношенню до відповідного показника доіндустріальної епохи.