ua en ru

Бразилія направить нафтодолари на потреби охорони здоров'я і освіти

Парламент Бразилії ухвалив закон про спрямування всіх коштів, виплачуваних нафтовими компаніями за право на розробку нових родовищ на бразильському шельфі, на потреби охорони здоров'я і освіти.

Парламент Бразилії ухвалив закон про спрямування всіх коштів, виплачуваних нафтовими компаніями за право на розробку нових родовищ на бразильському шельфі, на потреби охорони здоров'я і освіти, повідомляє BBC.

Якщо закон буде підписаний Президентом Бразилії Ділмою Руссефф (на фото), він вступить в силу з початку 2014 р. Після цього три чверті отриманих в якості роялті нафтодоларів буде направлятися на розвиток в Бразилії освіти, а інша чверть - на модернізацію медицини.

Нагадаємо, що цього літа за Бразилії прокотилася хвиля соціальних протестів. Приводом для їхнього початку стало підвищення ціни на проїзд в громадському транспорті та витрати на проведення в країні змагань футбольного Кубка Конфедерації.

Протестувальники виступали проти проведення в країні великих спортивних турнірів (Бразилія заявлена господинею найближчій літньої Олімпіади і ЧС-2014 з футболу) через її плачевне соціально-економічне становище.

Після початку заворушень Руссефф у спеціальному телезверненні до нації пообіцяла зробити ряд поступок вимогам учасників протестів, які зі змінною інтенсивністю тривають у країні вже два тижні. Глава держави пообіцяла збільшити державні асигнування на освіту (кошти будуть спрямовані з нафтового сектора), а також поліпшити фінансування депресивних районів країни.