ua en ru

Бразилія не виключає приєднання до Транстихоокеанского партнерства

Бразилія не виключає приєднання до Транстихоокеанского партнерства Фото: Транстихоокеанске партнерство

Державі потрібно побудувати необхідну базу для руху в даному напрямку

Бразилія розглядає можливість приєднання до Транстихоокеанского партнерства (ТТП), якщо ця ініціатива не викличе протидію з боку торговельних партнерів у регіоні та приватного бізнесу. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на заяву міністра розвитку, промисловості і зовнішньої торгівлі південноамериканської країни Армандо Монтейро.

"Бразилія може завтра приєднатися до цієї угоди, чому ні? Однак державі потрібно побудувати необхідну базу для руху в даному напрямку, - зазначив глава відомства. - Це питання не стоїть на порядку денному в самій короткостроковій перспективі, але такої можливості ми не виключаємо".

Наголошується, в 2014 році чверть всього бразильського експорту призначалася країнам, що входять у новостворений блок. Якщо ж враховувати тільки промислову продукцію, цей показник збільшується до 35%. Багато місцеві експерти побоюються, що через створення ТТП країна може втратити важливі ринки збуту.

ТТП - це торговий пакт, який передбачає повне скасування митних зборів на товари і послуги в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Спочатку укласти цю угоду домовилися Чилі, Нова Зеландія, Бруней і Сінгапур. Пізніше до переговорів підключилися Австралія, В'єтнам, Канада, Малайзія, Перу і США. Запрошення стати учасницею вироблення принципів торгового партнерства згодом отримали Мексика і Японія.

Нагадаємо, ОПЕК запросила 8 країн, що не входять в картель на нараду з цінами на нафту.