ua en ru

У Бразилії суд заблокував 6 млн доларів на рахунках Facebook

У Бразилії суд заблокував 6 млн доларів на рахунках Facebook Фото: Facebook вже не вперше "штрафують" за відмову співпрацювати з бразильською владою

Причиною стала відмова сервісу WhatsApp надати поліції доступ до листування наркоторговців

Через те, що месенджер WhatsApp, який належить Facebook, відмовився надати бразильській владі доступ до повідомлень наркоторговців, суд країни заблокував 19,5 млн реалів (понад 6 млн доларів) на рахунках компанії. Про це пише G1.

Як пише видання 6 млн доларів - сума штрафів, яку WhatsApp накопичив за останні п'ять місяців. Але оскільки у месенджера немає свого рахунку в Бразилії, суд дозволив заблокував кошти Facebook.

Тим не менше, суд не став припиняти роботу WhatsApp.


Розслідування стосовно угруповання наркоторговців почалося ще в січні. У результаті були арештовані два члена організації, які спілкувалися тільки через WhatsApp. Таким чином поліція, не маючи доступ до їх повідомленнями, не може встановити основних покупців наркотиків і знайти інших фігурантів справи.

Це вже не перший випадок, коли бразильські суди виносять обмежувальні рішення стосовно Facebook. Так, у травні суд з аналогічної причини заблокував WhatsApp на 72 години. Проте вже через добу це рішення було скасовано іншим суддею. А в березні за відмову співпрацювати зі слідством у справі про торгівлю наркотиками був затриманий віце-президент Facebook з Латинській Америці Дієго Дзодан. На наступний день суд відпустив його з-під варти, вважаючи арешт "поспішним" заходом.

Нагадаємо, в РФ пропонують заборонити військовим і чиновникам користуватися іноземними месенджера.