ua en ru

У Бразилії епідемія вірусу Зіка

У Бразилії епідемія вірусу Зіка фото: хлопчик тримає немовля, народжене з мікроцефалією

США радять вагітним утриматися від відвідання Латинської Америки

У Бразилії внаслідок спалаху вірусу Зіка зростає кількість дітей, народжених з підозрою на мікроцефалію, повідомляє BBC.

В найбільш постраждалих районах мікроцефалію підозрюють приблизно у 1% новонароджених.

З жовтня за новою статистикою було зареєстровано близько 4000 випадків захворювання. За останній тиждень їх кількість зросла приблизно на 400.

Бразильська влада вважає, що збільшення кількості випадків захворювання викликане спалахом вірусу Зіка. Так, у 2014 році лише 150 дітей народилися з ознаками мікроцефалії.

Діти з мікроцефалією народжуються з дуже маленькою головою від матерів, заражених вірусом Зіка. Такі діти або помирають відразу після народження або мають серйозні вади в розвитку.

За повідомленням міністерства охорони здоров'я Бразилії, в країні зареєстровано вже 5 випадків загибелі від вірусу новонароджених немовлят.

Б'ють на сполох і в сусідній Колумбії, де кількість випадків захворювання на вірус вже перевищує 13 000. Міністр охорони здоров'я Колумбії порадив жінкам поки що утриматися від вагітності.

У Болівії вірус Зіка нещодавно був вперше виявлений у вагітної жінки.

У минулу п'ятницю центр з боротьби з вірусними захворюваннями США рекомендував вагітним жінкам не їздити в латиноамериканські країни, де зафіксовані випадки захворювання на вірус, а саме: Бразилія, Колумбія, Сальвадор, Гватемала, Французька Гвіана, Гаїті, Гондурас, Мартініка, Мексика, Панама, Парагвай, Сурінама, Венесуела і Пуерто-Ріко.

Нагадаємо, в Сьєрра-Леоне зафіксований другий випадок захворювання на лихоманку Ебола.