ua en ru

Братський МПЗ фактично захоплений рейдерами, - керівник підприємства

Братський МПЗ фактично захоплений рейдерами, - керівник підприємства Фото: БМПЗ

На БМПЗ заявляють про погіршення ситуації на підприємстві

На Братському маслопресовому заводі (БМПЗ) заявляють про погіршення ситуації у зв’язку з рейдерським захопленням підприємства. Про це йдеться в опублікованій на офіційному сайті підприємства заяві керівника Анатолія Доценка.

"Робітники Братського МПЗ проводили мітинги, скандуючи "Не дамо себе в образу" "Рейдерів геть". Але чи допоможе, якщо у Мін’юсту інша точка зору, а поліція з прокуратурою розмірковують - який договір оренди є головнішим – попередній чи наступний", - заявив він.

"Всі чекають, поки в суді фейковий "НЕСТ" визнає всі вимоги "нового орендаря", аби з’явився привід силою викинути орендарів з підприємства, яке вже фактично захоплено рейдерами з ліцензією Міністерства внутрішніх справ", - зазначає він.

Доценко заявляє, що незважаючи на арешт та заборону реєстраційних дій, згідно з рішенням Братського районного суду від 9 лютого 2017 року, ТОВ "НЕСТ" 13 лютого було перереєстровано з Києва у Дніпро.

Він підкреслює, що від ТОВ "НЕСТ" шахраї безперешкодно звертаються до поліції та відвідують судові засідання.

За інформацією керівника БМПЗ, 22 лютого відбулося засідання Вищого господарського суду України у складі головуючої судді Барицької, суддів Губенко та Іванової по справі № 910/7527/16, "де нападники намагаються оскаржити діючий договір іпотеки ТОВ "НЕСТ".

"Символічно, адже до розгляду касаційна скарга, прийнята ухвалою Вищого господарського суду України від 23.01.2017 (саме у день силового захоплення підприємства), але наші юристи при ознайомлені з матеріалами справи не знайшли у них ані заяви про подовження строків, ані копій належної оплати на судовий сбір… Перші дві інстанції шахраї програли", - зазначає Доценко.

Він повідомив, що господарським судом міста Киева, суддею Турчиним, 9 лютого було відкрито провадження по справі № 910/1999/17, у якому нападники намагаються оскаржити законність договору ТОВ "НЕСТ", з якого виникли обов’язки по іпотеці.

Крім того, за словами Доценка, шахраями корпоративні права та майно ТОВ "НЕСТ" передано у вторинну іпотеку.

"Вищезазначене дозволяє судити про можливий задум шахраїв - визнати недійсним законний, діючий договір іпотеки та стягнути майно ТОВ "НЕСТ" через свою вторинну іпотеку, накладену незаконним шляхом", - вважає він.

Керівник заводу повідомив, що слідчим суддею Центрального районного суду Дірко від 20 лютого 2017 року по клопотанню слідчого відділу ГУ НП в Миколаївській області Філютич накладено арешт на нерухоме майно з позбавленням можливості його використання законними орендарям.

"Законні орендарі – ТОВ "БМПЗ" не мають можливості обслуговувати орендоване майно та обладнання, адже воно заблоковане поліцією", - додав він.

"Отже, оцінюючи викладені слідчим факти, суддя вирішує, що вказане клопотання подане в інтересах ошуканого власника та не суперечить інтересам та правам орендаря ТОВ "БМПЗ". Тобто, суддею замість того, щоб звернути увагу слідчого на необхідність видворення злочинців з ліцензією МВС та притягнення їх до відповідальності, прийнято рішення про залишення працівників законного орендаря без зарплатні внаслідок зірваних контрактів та зупинення виробничих процесів, а сам завод залишений без необхідного технічного обслуговування, хоча сам такий процесуальний захід, як арешт майна, повинен мати на меті збереження майна", - впевнений Доценко.

За його словами, 24 лютого правоохоронні органи у присутності заступника начальника ГУ НП у Миколаївській області Олександра Селіверстова, через неправомірні дії слідчого Головного управління поліції в Миколаївській області Філютіч, опечатали всі приміщення.

"Уже наступного дня, 25 лютого, прибули співробітники спеціалізованого підрозділу "КОРД" і Національної гвардії в кількості 150-200 чоловік, у супроводі – в.о. заступника начальника ГУ НП у Миколаївській області Нестеренка, заступника начальника ГУ НП у Миколаївській області Селіверстова, начальника слідчого відділу ГУ НП у Миколаївської області - Вигівського Івана Михайловича, начальника Братського РВ Тюкова та інших", - зазначив керівник заводу.

Він зазначив, що працівники, орендарі та громадські організації зібралися біля підприємства для висловлювання свого протесту. "Бійці спецпідрозділів, покликані для захисту порядку і дотримання законності, протиставляють себе мирним протестувальникам, погрожуючи їм зброєю", - додав він.