ua en ru

Братський олійнопресовий завод заявляє про рейдерське захоплення ТОВ "НЕСТ"

Братський олійнопресовий завод заявляє про рейдерське захоплення ТОВ "НЕСТ" Стало відомо про рейдерське захоплення підприємства

За словами керівника підприємства, захоплення було здійснено 13 січня шляхом підробки документів

Зараз відбувається рейдерське захоплення Братського олійнопресового заводу (БМПЗ) - ТОВ "НЕСТ", який знаходиться в смт Братське Миколаївської області. Про це йдеться в опублікованій на офіційному сайті підприємства заяві керівника Анатолія Доценка.

Зокрема, зазначається, що захоплення було здійснено 13 січня шляхом підробки документів. "Загарбники вчинили незаконні реєстраційні дії, фактично переписавши на підставну особу підприємство. Це виражалося в незаконному внесенні в Єдиний державний реєстр змін про "нових" власників і директора, а також зміну юридичної адреси підприємства", - повідомив Доценко.

За його словами, 14 січня до підприємства під'їхали представники "нового власника" Владислава Зайцева і дніпропетровському ТОВ "Олтрейд 2016", якому завод нібито передано в оренду.

"Гості" проникли і були видворені з території силами охорони підприємства. За всім цим з боку спостерігала місцева поліція на чолі з начальником РВВС Тюковим Андрієм Володимировичем, викликана працівниками підприємства, але абсолютно не діяла, навіть не зафіксувавши особисті дані приїжджих "розпорядників" власності. Після декількох годин легкого протистояння вони залишили спроби проникнення і пішли, залишивши біля підприємства спостережний пост", - йдеться в заяві Доценка.

Крім того, за даними керівника, 23 січня на територію заводу проникли невідомі озброєні люди під керівництвом директора охоронної фірми "Борисфен". Разом з ними прибула група людей, які назвали себе новими власниками заводу, повідомляє Доценко.

З тих пір, як наголошується в заяві, озброєна група осіб на території підприємства під загрозою застосування вогнепальної зброї змушує співробітників покинути територію заводу. Згідно з інформацією керівника, на даний момент повністю заблоковані виробничі процеси, припинена робота котельні, замерз водогін.

"Абсурдність і безкарність відбувається посилюється присутністю начальника Братського управління поліції Тюкова Андрія Володимировича та бійців спецпідрозділу "КОРД", що не реагують належним чином набеззаконня, і які знаходиться там, за їхніми словами, для "охорони громадського порядку", - заявляє Доценко.

Він зазначив, що законними власниками і керуючою компанією були подані заяви та підтвердні документи в Міністерство юстиції України, Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ, Головне управління національної поліції у Миколаївській області, Братське управління поліції, Національне антикорупційне бюро України і Службу безпеки України. При цьому, як заявив Доценко, поки ніякі заходи вищевказаними відомствами не робляться.

Крім того, за його інформацією, 30 січня відбулося засідання комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України. При цьому про результати засідання комісії ні заявнику, ні юристам і адвокату досі нічого не відомо.

"За перерахованими незаконними діями, за наявними відомостями, стоїть Юрій Давидов (в минулому фінансист і співвласник групи "Креатив", Кіровоград), який, згідно неодноразових заяв у ЗМІ, є учасником в схемах "придбання масложирових активів в Україні", - заявляє Доценко.

Він також повідомив, що 2 лютого були зроблені спроби переоформлення. Також компанії орендаря ТОВ «БМПЗ», реєстраторам, раніше проводив законні реєстраційні дію з цими компаніями, надходили двозначні дзвінки.

"Підприємство заблоковано і забарикадовані законні співробітники утримуються, з застосуванням погроз життю і здоров'ю, не можуть виконувати своїх службових обов'язків. При складних погодних умовах розморожується і приходить в непридатність обладнання, зірвані контракти, невиплачені податки і зарплати... Хто буде за це відповідати і компенсувати понесені збитки?", - резюмував Доценко.

Нагадаємо, раніше голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив про нову форму рейдерства. Зокрема, він заявив про масові звернення з приводу втручань до реєстру нерухомості.

При цьому, як повідомляв міністр юстиції України Павло Петренко, обсяги рейдерства в 2017 році значно знизяться.