ua en ru

В БПП назвали причини поразки своїх кандидатів на довиборах в Раду

В БПП назвали причини поразки своїх кандидатів на довиборах в Раду Фото: в Україні пройшли довибори в Раду

Головними причинами називають відсутність креативності у політтехнологів і самовпевненість кандидатів

Причинами поразки на проміжних виборах до Верховної Рада ставлеників "Блоку Петра Порошенко" в трьох округах з п'яти, на які розраховувала партія, у БПП називають відсутність креативності у політтехнологів, що вели кампанії, і самовпевненість самих кандидатів. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Сигнал для президента: чому партія Порошенка програла довибори в Раду".

"Кампанія в Полтаві (151 округ, - ред.) фактично не велася. Вони вважали, що достатньо буде бордів Рябоконя з Кутовим (ставленика БПП Олексія Рябоконя та міністра АПК Тараса Кутового, - ред.), і все по старій пам'яті проголосують", - розповів РБК-Україна співрозмовник в БПП.


Спостерігачі також відзначили низьку активність Рябоконя. Він навіть не брав участі в адресної допомоги, яку надавали жителям Чорнух, чиї будинки постраждали в результаті стихійного лиха в кінці червня.

"Вони прекрасно бачили, що там 19 технічних кандидатів у Руслана Богдана (кандидата від "Батьківщини", - ред.). Тільки за їх рахунок через озвучену у відомому відео схему "приведіть кума, свата, брата", він отримував додаткові 3 тисячі голосів. Коли туди приїхав минулого тижня Сашко Черненко (нардеп від БПП, - ред.), він сказав, що вже пізно і результат ми не поламаємо", - відзначило джерело видання в партії президента.

Практично ідентична історія сталася в окрузі Сергія Насалика (округ 85 у Калуші Івано-Франківської області, - ред.). За словами представників БПП, кандидат сподівався, що переможе на рейтингу і впізнаваності брата - чинного міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

"Але, виявилося, що і Шевченко (Віктор Шевченко, брат позафракційного нардепа Олександра Шевченка, обидва брата члени партії КРІП, - ред.) пізнаваний, і у нього теж є підприємства, які можуть за нього проголосувати, а при тамтешньої явку, голосів і потрібно було зовсім небагато", - розповів ще один представник БПП, що побажав залишитися неназваним.

"Путилову (йшов по 183 херсонському округу, - ред.) там взагалі незрозуміла історія, навіщо він пішов у депутати. Справа в тому, що якщо б він пішов з облради, то його головою з великою ймовірністю став би представник "Оппоблока", - говорить представник БПП.

Джерело в АП зазначає, що висунення Путілова - це рішення партії. За словами співрозмовника, від допомоги з центру кандидат відмовився, будучи впевнений, що переможе і так. Та й окружна комісія контролювалася БПП.

"Змушений визнати, що полтавський, херсонський та івано-франківський округу ми просто бездарно програли. На рівному місці", - резюмує джерело в БПП.

Нагадаємо, раніше стали відомі результати екзит-полів на проміжних виборах в Верховну Раду.