ua en ru

БПП блокує розгляд нашого постанови про перерахунок ціни на газ для населення, - Ляшко

БПП блокує розгляд нашого постанови про перерахунок ціни на газ для населення, - Ляшко Фото: Олег Ляшко

Голова Радикальної партії Олег Ляшко вимагав негайно розглянути його постанову про перерахунок ціни на газ для населення. Про це він заявив на засіданні Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу.

Лідер Радикальної партії стверджує, що економічно обґрунтована ціна на газ для населення має становити не більше 3000 гривень за тисячу кубометрів.

"Сьогодні собівартість видобутку українського газу з усіма податками становить 1580 гривень за тисячу кубів. Громадяни зараз отримують газ по 7000 гривень за тисячу кубів. Це абсолютно космічна ціна, яка не має ніякого обґрунтування. Очевидно, ті люди, які складали цю вартість, не вивчали курс економіки, де є чітка калькуляція вартості видобутку нафти і газу", - пояснив нардеп.

Політик обурився, що на такому важливому засіданні були відсутні члени комітету, зокрема, від БПП, з-за чого не було кворуму для прийняття рішення.

"Що це таке! Ми готуємося, ми доповідаємо. А шановні члени комітету не приходять! Де вони? На футболі, з дівчатами? Що може бути важливіше, ніж перерахунок ціни на газ для населення?", - обурився головний радикал.

Ляшко вважає, що керівництво комітету навмисно блокує розгляд цього питання. І закликав голови комітету призначити наступне засідання у найближчі дні.

"Ви не можете грабувати людей - раз, і блокувати ініціативи народних депутатів - два. Якщо б у нас люди не вішалися з-за високих тарифів - ви хоч літайте в космос, мені до лампочки! Але коли у мене з січня висить проект постанови, який ви не можете розглянути півроку, а ви постійно вигадуєте якісь пояснення, то вибачте, я можу так емоційно реагувати", - сказав Ляшко.

Політик також зазначив, що звернувся до суду, щоб оскаржити рішення НКРЭКУ про підвищення тарифів на комуналку, як необґрунтоване.