ua en ru

БПП та "Батьківщина" підтримають законопроект про ринок газу

БПП та "Батьківщина" підтримають законопроект про ринок газу Фото - голова фракції БПП Юрій Луценко

Фракція "Блок Петра Порошенка" проголосує у другому читанні за законопроект № 2250 "Про ринок природного газу". Про це заявив голова фракції БПП Юрій Луценко сьогодні у кулуарах парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Будемо голосувати за, тому що ми вважаємо, що це відповідає євроінтеграції України. Цей закон нарешті запроваджує третій енергетичний пакет, дає однаковий доступ всі суб'єктам господарювання на ринок газу, вбиває монополію окремих олігархів, які там вгніздилися, що і призвело до нинішньої ситуації житлово-комунальними тарифами не підйомними для населення", - сказав Луценко.

Він зазначив, що в кожній фракції коаліція може недорахуватися голосів, але рішення БПП - голосувати" за".

У свою чергу ще один учасник парламентської коаліції - партія "Батьківщина" також підтримає закон про ринок газу, але з поправками. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Наша позиція по закону про ринок газу однозначна: буде дві ключові поправки, які будуть голосуватися в сесійній залі на підтвердження: це поправка 213 і поправка, яку внесла колега Кужель, які дозволяють фактично демонополізувати ринок газу у газорозподільних мережах. Ми будемо голосувати за це", - заявив Соболєв.

При цьому він висловив надію, що даний закон сьогодні буде ухвалений у повному об'ємі.

Нагадаємо, сьогодні на вечірньому засіданні парламенту нардепи планують розглянути у другому читанні законопроект № 2250 "Про ринок природного газу".