ua en ru

BP має намір продати мережу АЗС в Німеччині за 2 млрд євро, - неофіційні дані

За неофіційними даними, британська BP планує продати належну їй мережу автозаправних станцій Aral в Німеччині. Можлива сума угоди - 2 млрд євро (2,6 млрд дол.), передає Reuters з посиланням на німецькі ЗМІ. Можливими покупцями називають французьку Total, російську "Роснафту" і мережу незалежних АЗС Avia. Коментарів від представників BP щодо цієї інформації поки не надходило.
Декількома днями раніше виконавчий директор ТНК-BP Віктор Вексельберг заявив, що BP запропонувала російській компанії викупити її активи у Венесуелі.
За даними лондонських ЗМІ, BP може продати ТНК-BP міноритарні пакети в двох СП з розвідки та видобутку нафти з венесуельською держкомпанією Petroleos de Venezuela. Можлива сума операції - 1 млрд дол. Представник BP назвав ці повідомлення "чутками і спекуляціями".
Нагадаємо, що 27 липня ц.р. BP оголосила про плани продати активи на суму до 30 млрд дол. протягом найближчих 18 місяців. Компанії потрібні кошти, щоб компенсувати втрати, пов'язані з ліквідацією розливу нафти в Мексиканській затоці. За підсумками II кварталу 2010 р. BP зафіксувала рекордні для Великобританії чисті збитки у розмірі близько 17 млрд дол., оскільки була змушена зарезервувати 32 млрд дол. на покриття витрат у зв'язку з нафтовою катастрофою біля берегів США.