ua en ru

Бійці АТО вимагають позбавити нардепа Луценка мандата

Бійці АТО вимагають позбавити нардепа Луценка мандата Фото: Ігор Луценко

Відповідне звернення добровольців оприлюднив нардеп Дейдей

Ветерани антитерористичної операції (АТО) і бійці полку "Київ" вимагають від народного депутата фракції "Батьківщина" Ігоря Луценка вибачитися перед командиром роти спецпризначення поліції Донецької області Юрієм Голубаном за наклеп і підтримку "брудної кампанії" проти поліції. Про це йдеться у зверненні добровольців, яке оприлюднив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook член фракції "Народний фронт" Євген Дейдей.

"У той час, коли наші хлопці несуть службу в зоні проведення АТО, Луценко, використовуючи депутатський мандат, влаштовує провокації і поширює брудну брехню в соцмережах! Він дозволяє собі підтримувати образи і безпідставні наклепи на адресу нашого товариша і офіцера, втягуючи його в інформаційні війни", - йдеться у документі.

"Ми вважаємо, що така поведінка неприпустима. І вимагаємо вибачень або позбавлення його депутатського мандата", - додали бійці АТО.

Автори звернення зазначають, що Голубан є людиною, "якій багато хто з нас зобов'язаний життями": Він стояв з нами пліч-о-пліч на фронті і жодного разу не дав приводу засумніватися у своїй відданості нашій країні! Він той, для кого слова честь і гідність не порожній звук! І ми будемо стояти за нього до кінця!".

Бійці закликають всіх народних депутатів "оголосити бойкот" Луценку до моменту вирішення конфлікту.

"Ніхто не має права на подібну поведінку! Ми кожен день ризикуємо життями і ховаємо наших товаришів заради правової, єдиної, соборної і демократичної України. Заради країни, в якій будуть поважати закон і правоохоронців, де будуть пам'ятати про те, що сьогодні роблять наші хлопці на фронті, де до них будуть ставитися з належною повагою ! А не заради депутатського свавілля і не заради популістів, які будують кар'єру на нашій крові", - резюмують бійці АТО.

altalt

Раніше нардеп Ігор Луценко поширив на своїй сторінці у Facebook заяву одного з ватажків терористичної організації ДНР.