ua en ru

Бойко: Україна очікує близько 600 млн євро від ЄБРР на проекти в ПЕК

Україна очікує близько 600 млн євро від ЄБРР на проекти в гідроенергетиці, по реконструкції газотранспортної системи і будівництву ліній електропередачі. Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко після підписання кредитної угоди з ЄБРР на 200 млн євро по фінансуванню модернізації ГЕС. Кредит виділяється на 15 років по ставці Libor + 1% під гарантії уряду.

Керуючий директор ЄБРР в секторі енергетики і природних ресурсів Ріккардо Пуліті додав, що лише цього року банк узяв на себе зобов'язання на суму 300 млн євро.
Коментуючи підписання кредитної угоди, Пуліті відзначив, що "цей кредит має велике значення для поновлюваних джерел енергії і узгоджується із стратегією банку по зниженню викидів при виробленні електроенергії". Засоби позики дозволять продовжити терміни експлуатації ГЕС, підвищити рівень безпеки і забезпечити балансування енергосистеми.
Проект реабілітації ГЕС України оцінюється в 615 млн євро і розрахований до грудня 2017 р. По 200 млн євро виділять ЄБРР і Європейський інвестиційний банк, кошти, що залишилися, забезпечить "Укргідроенерго".