ua en ru

Бойко: проблемами жителів прифронтової зони не займалися за весь час конфлікту на Донбасі

Бойко: проблемами жителів прифронтової зони не займалися за весь час конфлікту на Донбасі Фото: Юрій Бойко (прес-служба ОПЗЖ)

Бойко відвідав Донецьку область

Вирішенням проблем жителів прифронтової зони не займалися за весь час конфлікту на Донбасі. Про це співголова фракції "Опозиційної платформи – За життя" (ОПЗЖ) Юрій Бойко заявив в Мар'їнці, яку він відвідав у рамках робочої поїздки в Донецьку область у вівторок, 22 жовтня, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу політсили.

"Це і якість води, і відсутність соціальної підтримки, і проблеми переселенців, які втратили будинки, не можуть отримати компенсацію і поневіряються по зйомних квартирах чи будинках, а деякі живуть навіть в сараях. Це все триває роками, і ці питання не вирішуються. Це страшно. І така ситуація не тільки в Мар'їнці, але і у всіх населених пунктах, які знаходяться в прифронтовій зоні", – сказав Бойко.

"Вражають життєві трагедії, коли хлопчик, який отримав поранення, продовжує жити з матір'ю практично на лінії фронту, де кожен день обстріл. Кожного дня діти прокидаються від звуків пострілів і вибухів, а потім йдуть в школу. Це все стає буденно, і це страшно. Тому наша вимога – як можна швидше закінчити війну", – підкреслив співголова фракції ОПЗЖ.

Він в черговий раз наголосив на необхідності якнайшвидшого врегулювання конфлікту.

"Ті, хто був під обстрілом, хто втрачав близьких, мають право вимагати якомога швидше закінчувати війну і повертати мир. Тут у 2015 році були інтенсивні обстріли, загинуло 42 мирних жителя, 6 дітей, дуже багато поранених. Коли буваєш в таких місцях, то хочеться як можна швидше зупинити це кровопролиття, відновити територіальну цілісність нашої країни, повернути території і людей. Політики повинні зробити все, щоб це відбулося", – підкреслив Бойко.

Він також зазначив, що в прифронтових населених пунктах немає українського телебачення.

"Минула влада п'ять років базікала, що треба людей "виховувати в патріотичному дусі", але не спромоглася організувати мовлення українського телебачення у фронтовій зоні. Жоден український телеканал своїм сигналом сюди не добиває. Мало у кого є супутникові тарілки, у більшості їх немає, тому українське ТБ тут ніхто не дивиться. Звичайно, ми на самому високому рівні поставимо питання про те, що такого на нашій українській території бути не може", – запевнив політик.